Trebuie să facem distinctia dintre cele două tipuri de bazine, piscina din poliester și piscina din beton sau construcție, deoarece procesul și tipul de vopsea care urmează să fie utilizate trebuie adaptate tipului de piscină. Mai jos vă explicăm pas cu pas cum să șlefuim și vopsim o piscină în funcție de tipul acesteia:

Șlefuirea și vopsirea unui bazin din poliester
Rețineți că bazinele de poliester pot suferi o deteriorare timpurie, așa că, după ani, este necesar să se aplice noi straturi de fibre de poliester și, de asemenea, un nou strat de vopsea , pe care le putem consolida și cu fibra de sticlă sau rășină poliesterică pentru durabilitate.

Cum este vopseste un bazin de poliester?
În primul rând, înainte de șlefuire și vopsire, vom goli piscina și curațăm cu atenție vasul cu produse specifice. Operatorii care îndeplinesc această sarcină trebuie să poarte echipament individual de protecție, deoarece există detergenți ce pot irita ochii sau pielea.
După ce a fost curățată, piscina trebuie șlefuită corespunzător și să încercăm să eliminăm cât mai mult praful prin spălarea cu apă sub presiune și detergent. Acest lucru este de o importanță deosebită, astfel încât ulterior vopseaua să aibă o aderență bună. Putem utiliza, de asemenea, acid clorhidric amestecat cu apă dacă piscina este într-o stare foarte proastă sau are multă var.
În continuare, așteptăm până când piscina este uscată și vom aplica vopseaua din poliester . Cu ajutorul unei role, perii sau palete, vom aplica două sau trei noi straturi de finisaj cu gel de poliester, un material caracterizat prin luciu, rezistența la îmbătrânire și utilizarea sa decorativă.
Dacă dorim, de asemenea, ca vopseaua noastră să aibă o armătură suplimentară împotriva acțiunii timpului, putem adăuga o acoperire din fibră de sticlă și rășină de poliester, care va ajuta piscina dvs. să aibă un finisaj mai neted și mai strălucitor, precum și o protecție mai mare împotriva razele ultraviolete și acțiunea microorganismelor.

Șlefuirea și vopsirea unui bazin din beton sau construcție
Înainte de a începe să vopsești o piscină din beton sau construcție , trebuie să luăm în considerare dacă a fost vopsită anterior sau nu.
În cazul în care piscine are un strat de vopsea anterioară, aceasta trebuie îndepărta complet cu o perie de oțel și șlefuirea întregii suprafețe pentru a vă asigura că vopseaua se fixează corect. De asemenea, trebuie să scoatem complet praful și să așteptăm până când acesta este complet uscat.
În construcțiile sau bazinele din beton, sunt adesea folosite două tipuri de vopsea pentru piscină .

Vopsea din cauciuc clorat.
• Se usucă prin evaporare, de aceea este foarte important să îl aplicăm atunci când temperatura ambiantă nu este prea mare pentru a facilita uscarea. Se va aplica pe pavajele și pereții din beton care sunt echipate cu impermeabilizare exterioară.
Vopsea pe bază de apă .
• Acest tip de vopsea nu necesită solvenți, dar este permeabil la vapori. Vopseaua este amestecată cu 10% apă și poate fi aplicată cu un pistol de perete sau o rolă.

Se recomandă utilizarea tipului de vopsea care a fost utilizat anterior. Cel puțin 2 straturi de vopsea se aplică în funcție de tipul cel mai convenabil și se vor urmări instrucțiunile producătorului pentru cele mai bune finisări și întreținere.
Dacă vă gândiți să vă vopsiți piscina, nu ezitați să ne contactați.