Coroana sau marginea piscinei este podeaua care înconjoară piscina și o separa de restul mediului în care este amplasată.
Este de obicei din piatră naturală sau artificială și se poate deteriora sau rupe în timp, de obicei datorită temperaturii si a factorilor climatologici.
Odată ce am decis să schimbăm coroana de piatră a piscinei, trebuie să alegem si o bordura care sa fie in concordanță cu interiorul piscinei ca si aspect estetic, dar care sa prezinte atat durabilitate cat si securitate. De asemenea, este recomandat ca marginea piscinei să se încline către exterior, astfel încât murdăria să nu cadă în apă și ca marginile să fie rotunjite pentru o mai mare siguranță împotriva căderilor.

Cele mai utilizate materiale pentru construirea marginilor piscinelor sunt următoarele:

Piatra
Poate fi naturala sau artificiala și este materialul cel mai utilizat pentru acoperirea exterioară a piscinelor.
Este foarte rezistenta și se comporta bine împotriva agenților atmosferici din apă și a substanțelor chimice, precum și a factorilor meteorologici.
Pe de o parte, piatra naturală oferă un aspect elegant și clasic, iar pe de altă parte, piatra artificială este mai economică și există multe modele care oferă posibilități mai mari de adaptare la mediu.

Ceramica
Ceramica oferă o mare varietate de modele. Gresia și lutul ars sunt cele mai durabile soluții și pot acoperi piscina atât în interior cât și în exterior.
Sunt antiderapante, foarte rezistente și au un comportament foarte bun față de soare și apă, astfel încât rămân practic neschimbate mult timp.
Acest tip de margine se integrează foarte bine cu treptele, scările, pantele, etc., deoarece piesele sunt fabricate în toate tipurile de mărimi și tonuri, de la cele mai tradiționale la cele mai moderne. Cel mai mare dezavantaj al acestui tip de pardoseală este că sunt mult mai scumpe decât cele din piatră.

Parchet sau lemn sintetic
Acest material incepe sa fie din ce în ce mai utilizat. Lemnul exterior este o soluție foarte estetică și decorativă pentru a acoperi zona de plajă a piscinei.. Podeaua din lemn poate acoperi întreaga suprafata sau numai marginea piscinei, în funcție de preferințe.
Lemnul pentru exteriorul piscinei este foarte rezistent la intemperii, este conceput pentru a preveni fisurarea sau deteriorarea, pentru a evita problemele atunci când pășești pe acesta, precum și pentru a impiedeca alunecarea.
Prezinta densitate ridicată și duritate.

Dacă vă gândiți să schimbați coroana piscinei dvs. cu una nouă si aveți nevoie de un profesionist, nu ezitați să ne contactați pentru o ofertă .