Reconditionarea unui bazin care nu a fost pus in functiune de mult timp poate fi formata din doua etape principale:

I. Reconditionarea peretilor.
II. Inlocuirea componentelor vechi ale bazinului cu unele noi.

Când vorbim despre reconditionarea unui bazin ne referim, de obicei, la efectuarea lucrărilor necesare la o piscină veche care nu a fost folosită de mult timp, astfel încât să devină funcțională și pregătită pentru utilizare, dar mai putem folosi acest termen si pentru renovarea unei piscine utilizabila , dar care necesita un aspect mai modern si estetic.
Am putea împărți activitatea de reconditionare completă a unei piscine în două părți:

• reconditionarea vasului
• înlocuirea componentelor vechi ale bazinului cu altele noi.

In prezent, pentru reconditionarea unei piscine,se foloseste linerul , care este o membrană din PVC-P cu o grosime cuprinsă între 1,35 și 1,60 mm. Se remarcă atat prin capacitatea sa de impermeabilizare, elasticitate, rezistenta cat si prin aspectul estetic si modern pe care il ofera piscinei.

Avantajul reconditionarii unei piscine cu liner este că, din același material, impermeabilizăm piscina și o si acoperim, oferind astfel o garanție completă.
Reparatiile piscinei trebuie efectuate la un moment dat, fie ca ne dorim sau nu deoarece piscina poate fi afectata de schimbarile de temperatura, inghet-dezghet, deteriorari ale placilor, ale linerului, ale gresiei sau a altor materiale cu care este acoperita piscina.
Reparatia piscinei se face in functie de problemele aparute in timp , dar si in cazul in care se doreste a se schimba ca aspect fata piscinei. Reparatiile piscinei se pot face atat la partea care se vede: mozaic, liner, gresie, , skimmere, lumini, duze si la alte piese ale unei piscine care necesita a fi reparate sau inlocuite dar si la partea piscinei care nu se vede: tubulaturi, piese ingropate, cabluri, camera tehnica, etc. Cele mai importante afectiuni ce pot necesita renovare sunt cele de la structura piscinei: fisuri ale cuvei sau pierderi de apa.
Majoritatea proprietarilor de piscine recurg la o reconditionare integrala a piscinei atunci cand nu mai sunt multumiti de aspectul acesteia, de obicei dupa aproximativ 15 ani de folosinta. Chitul, gresia, linerul, mozaicul de piscina, dalele perimetrale de la piscina pot fi afectate de trecerea timpului dar si de utilizarea necorespunzatoare a chimicalelor care pot produce avarii iremediabile asupra modalitatii de finisare a piscinei.