Ce este o stație de tratare și de ce trebuie să o schimbați ?

Statiile de epurare sunt mecanisme capabile să împiedice reproducerea microorganismelor, bacteriilor și agenților patogeni din piscină.
Dacă nu efectuați o filtrare bună, puțin câte puțin apa își pierde condițiile sanitare și dobândește un ton de culoare diferit, de aceea este esențial să existe un purificator de apă sau un clorificator de sare, care este responsabil de dezinfectarea apei prin soluția de sare. Puteți obține mai multe informații despre clorinatorii de sare în secțiunea noastră dedicată acestui tip de tratament, care este cel mai solicitat în prezent: Clorinatorul salin.

Tipuri de stații de tratare și cum functioneaza

Stația de tratare amestecă apa cu sare sau clor și acționează ca un filtru pentru apă.
Apa intră printr-un rezervor în care particulele nedorite sunt blocate înainte ca apa să se întoarcă la bazin.
Purificatorul funcționează cu ajutorul unui filtru, care poate fi nisip de silice (cel mai obișnuit), diatom (resturi fosile de alge microscopice) sau filtre de cartuș (care funcționează cu cartușe de hârtie). Aceste filtre trebuie schimbate și curățate din când în când, în funcție de tip, pentru a le asigura performanța.

Cu ajutorul pompei, putem face ca fluxul de apă să se miște pentru purificare apei.

Pe lângă aceste modele, există și stații de tratare cu clorură salină. Mai întâi clorura de sodiu este turnată până când se ajunge la o concentrație mare, apoi se trece prin circuitul de filtrare, unde există un clorizant salin, care separă sodiul de clor si generează un gaz care dezinfectează apa din piscină. Puteți obține mai multe informații în secțiunea noastră despre stațiile de tratare cu soluție salina.

Pentru a alege o stație de tratare pentru piscina dvs., există mai mulți factori de luat în considerare. De exemplu, dimensiunea piscinei, întreținerea cerută de stația de tratare etc. Dacă aveți nevoie de sfaturi sau doriți să cumpărați și să instalați un purificator de apă în piscina dvs., contactați-ne.