Clorinatorul salin este unul dintre cele mai la modă accesorii în prezent în domeniul piscinelor si nu se limitează doar la transformarea unui bazin cu clor într-o piscină cu apă sărată, acesta avand mai multe funcționalități.

Clorurarea sării se realizeaza printr-un sistem electric care dezinfectează apa dizolvând sarea (clorura de sodiu) în apa care urmează să fie tratată. Echipamentul consta intr-un aparat care se ocupă de separarea clorului de sodiu cu un curent continuu, extragerea și dezinfectarea apei și re-combinarea acesteia cu sodiul, repetând ciclul la nesfârșit.

Pentru a realiza acest proces, avem nevoie de două elemente esențiale: clorura de sodiu (sare) și echipamentul electric de clorurare. Această combinație dă naștere la hipoclorit de sodiu, care este responsabil de dezinfectarea apei din piscină, distrugerea algelor, bacteriilor și agenților patogeni.
Pentru ca un bazin să poată fi dezinfectat complet, este necesar să fie controlat atât clorul cât și PH-ul. În plus, utilizarea floculantului este importantă, întrucât, în funcție de tipul de apă și de zona în care se află bazinul, împiedică apariția algelor și întunecarea apei.

Unul dintre avantajele instalării unui clorificator de sare este că, controlul clorului va fi automat. Singurul lucru de controlat este cantitatea de sare care trebuie să fie în apă, care este de 5 kg pe metru cub.
În schimb, menținerea nivelului de PH se va realiza manual sau prin instalarea unei pompe de dozare imediat după clorurator, astfel încât apa să treacă prin această pompă și să-și regleze PH-ul.
Are multe avantaje față de sistemul tradițional de purificare, principalul fiind confortul care apare la scăldatul într-o piscină cu apă sărată .
În plus, întregul sistem de purificare este mult mai natural și, prin urmare, mai sănătos și benefic pentru organism.

Mai jos, vom rezuma principalele avantaje ale existenței unei stații de tratare a soluției saline în piscina noastră:

• Confort: scăldatul și înotul într-o piscină cu apă sărată sunt mult mai plăcute decât intr-o piscină cu clor, cu multe substanțe chimice.
• Igiena și sănătatea: organismul nu este afectat de clorurarea artificială pe bază de clor și produse chimice. Ochii nu se înroșesc, părul nu se strică și pielea nu devine uscată.
• Mediul inconjurator: clorurarea salina este un sistem de purificare care foloseste elemente naturale , durabile și respectuoase cu mediul.
• Economie. Deși credeți că un clorificator de sare este mai scump datorită investiției care trebuie făcută pentru a-l pune în valoare, pe termen lung este mai ieftin și în câțiva ani va fi amortizat datorită economiilor semnificative în întreținerea ulterioară. Nu va mai trebui să cumpărați substanțe chimice și tot ce va trebui să cumpărați este sarea. De asemenea, trebuie subliniat faptul că, deoarece sarea nu este corozivă, durata de viață a întregului sistem de tratare este mult mai lungă.

Nu ezitați să solicitați o ofertă pentru piscina dvs. completând formularul. Lucrăm cu toate principalele mărci de pe piață în sistemele de tratare a apei cu soluție salina și cu cei mai buni profesioniști.