Piscinele turnate din beton sunt construite în mod tradițional, folosind pereți din beton și sunt placate sau dublate în gresie. Avantajele sale principale sunt rezistența, durabilitatea și personalizarea mărimii și a formei (în special a celor din beton). Este una dintre cele mai populare tipuri de piscine de pe piață. Desi necesita autorizatii de constructie, dureaza mai mult timp sa o finisati, iar costurile sunt mai mari, piscinele turnate din beton va garanteaza o durata mai lunga de utilizare.

Caracteristicile generale ale unuei piscini turnata din beton sunt următoarele:
• Forma piscinei este aleasă de client . Există forme standard, cum ar fi dreptunghiulare, ovale, în formă de L, etc., dar designul piscinei este complet personalizabil în acest tip de piscină.
• Nu există limite de mărime . Piscinele turnate din beton pot fi făcute la fel de mari sau de mici, precum cere clientul. Din acest motiv, acest tip de piscină este de obicei ales pentru piscinele comunitare, în hoteluri, campinguri, complexe de agrement etc.
• Pot fi ridicate sau îngropate . Opțiunea de a face îngroparea va fi întotdeauna mai ieftină (contrar a ceea ce s-ar putea crede), deoarece o săpătură are un cost mai mic decât baza de beton care necesită o piscină ridicată.
• Căptușeala care este folosită de obicei pentru piscinele turnate din beton este gresie cu un strat de impermeabilizare dedesubt. Dar în ultimii ani, există clienți care aleg să acopere direct cu căptușeală întărită pentru a asigura etanșeitatea.
• Există o infinitate de finisaje disponibile pentru piscinele turnate din beton, atât pentru interiorul acesteia, cât și pentru exterior.
• Orice tip de echipament sau accesoriu opțional pe care îl dorește clientul poate fi adăugat, cum ar fi un cloror de sare, lumini led, capac pentru piscină, curățător de piscine, jacuzzi integrat etc.
• Pot avea scări de acces integrate în perete, fie sub forma unui arc care iese din piscină, într-un colț sau ocupând o întreagă parte a piscinei. Puteți alege, de asemenea, să puneți scări metalice prefabricate .
• Durata activității unei piscine turnata din beton variază în funcție de necesitatea sau nu de excavare, de mărimea, de acoperirea aleasă și de suplimentele care sunt contractate pentru piscină.
• Piscinele turnate din beton sunt și astăzi cel mai bun tip de piscine existente. Evident, sunt și cele mai scumpe piscine, deși diferența de preț cu bazinele prefabricate a fost destul de redusă în ultimii ani.