Piscinele acoperite cu gresie necesită o întreținere corespunzătoare, astfel încât acestea să nu cauzeze probleme de orice fel.
Una dintre sarcinile de întreținere care trebuie efectuate periodic într-o piscină de gresie este chituirea piscinei aplicând un material care este de obicei un ciment special pregătit pentru a efectua această lucrare.

Trebuie tinut cont de faptul ca nu toate cimenturile sunt potrivite pentru chituirea unei piscine.

De unde știm când este necesar să facem o chituire în piscina noastră?

Atunci când observăm că între plăci există zone in care apar linii negre este necesar sa aplicam chitul. Aceste linii negre pot fi murdărie sau ciment negru.

Ce se întâmplă dacă nu-mi chituiesc piscina la anumite intervale de timp?

În bazinele care au nevoie de chituire, algele pot apărea permanent între plăci, chiar dacă se aplică produse de dezinfectant sau de curățare anti-alge.
Atunci când trece mult timp fără a cimenta plăcile, acestea se pot, de asemenea, detașa sau rupe.
În cele din urmă, trebuie să ținem cont și de factorul estetic: o piscină cu chitul în stare perfectă este foarte plăcută din punct de vedere vizual ,pe cand una cu dale rupte dă senzația că este foarte deteriorată.

Cât de des trebuie să-mi chituiesc piscina?

Ideal este să faceti acest lucru la fiecare 4 sau 5 ani. Pentru a face aceasta, piscina trebuie golită și, în primul rând, curățata în profunzime cu un produs de curățare la înaltă presiune și cu un produs dezinfectant. După curățare, vom aplica chitul.

Ce alternative există pentru ciment?

Dacă te-ai săturat de chituirea piscinei, singura soluție este să schimbi tipul de acoperire. Cel mai frecvent este să îndepărtezi țigla și să pui liner PVC armat care servește atât ca impermeabilizare, cât și ca acoperire. O altă opțiune este aplicarea fibrei de sticlă, dar această opțiune este mai potrivită pentru piscinele din poliester.