Construcția de scări încorporate în bazinul piscinei pentru a facilita accesul la aceasta este extrem de importanta. O alternativă este construirea unei rampe de acces, însă această opțiune este mai complicată și, prin urmare, mai scumpă.

Una dintre principalele părți din care este alcătuită o piscină sunt scările pentru accesarea acesteia. În funcție de scările utilizate, accesul va fi mai ușor și mai confortabil sau mai dificil.

Scările de acces integrate în bazinul piscinei funcționează ca un sprijin atunci când intrăm în piscină și reprezinta o masura de siguranta.
Sunt de mare ajutor pentru copii și vârstnici cu probleme de mobilitate care se pot bucura de piscina fara probleme.
Când ne hotărâm să construim scări pentru piscina, trebuie să știm că există mai multe tipuri si mai multe modalități de a le construi:

Scara romană
Acest tip de scară este adesea construită în bazine dreptunghiulare sau pătrate. Piscina ar trebui să fie ușor extinsă pentru a forma un arc. De obicei au 3 sau 4 trepte care sunt situate pe părțile laterale ale bazinului sau în colțuri. Sunt foarte estetice si ofera un aspect foarte placut piscinei.

Scara unghiulara
Aceste scări sunt cele mai utilizate pe scară largă în lumea piscinelor, deoarece sunt ușor de construit, confortabile și ocupă puțin spațiu. După cum sugerează și numele, acestea sunt situate la colțurile sau unghiurile piscinelor care au o formă dreptunghiulară și au, de obicei, între 3 și 5 trepte care vă permit să ajungeți în partea de jos a bazinului .

Scări dreptunghiulare
Sunt scări în formă de pătrat sau dreptunghi construite pe laturile bazinului. Acestea devin din ce în ce mai frecvente, deoarece dau piscinei un aspect modern, deoarece perimetrul piscinei nu trebuie modificat Acestea pot fi instalate în piscine în diferite moduri și servesc, de asemenea, ca scaune.
Există, de asemenea, posibilitatea de a încorpora o scară prefabricată în piscină, dar niciodată nu va fi la fel de accesibilă ca si construirea unei scări. Aceste scări sunt auto-instalate și pot fi realizate din oțel inoxidabil, plastic, poliester sau fibră.

Dacă vă gândiți să vă îmbunătățiți piscina construind scări de acces sau aveti obligatia printr-o reglementare, nu ezitați să ne contactați, deoarece avem o rețea largă de profesioniști care pot realiza acest tip de lucrare cu cea mai înaltă calitate și garanție.

Completați formularul nostru de ofertă online și vă vom trimite cea mai bună ofertă posibilă.