Piscinele pentru mansarda sau pentru terasele de acoperiș sunt din ce în ce mai solicitate .
Daca acum câțiva ani erau lucrari destul de complicat de efectuat, astăzi este mult mai ușor să construiți o piscină într-o mansardă sau pe un acoperiș din cauza noii tehnologii și a materialelor aparute în domeniul piscinelor.
Cel mai important lucru pentru a construi acest tip de piscină este faptul că structura suportă greutatea bazinului piscinei, dar în prezent există mecanisme diferite pentru a consolida structura, dacă este necesar, așa că în majoritatea cazurilor este posibil a se pune o piscină într-o mansardă sau pe terasa unui acoperiș.
Dimensiunile și adâncimea maximă a acestui tip de piscină vor depinde de greutatea pe care o va suporta structura piscinei. După ce ai instalat piscina pe acoperișul sau pe terasa ta, valoarea casei tale va crește considerabil și vei avea un nou spațiu de petrecere a timpului liber.

• Bazinele acestor tipuri de piscină sunt de obicei prefabricate, construite înainte de a fi așezate în mansarda sau pe acoperiș.
• Materialele utilizate pentru construcție sunt de obicei fibra sau oțelul inoxidabil.
• Deși bazinul este prefabricat, puteți alege un design personalizat pentru piscină.
• Pentru a efectua lucrările, este pregătită mai întâi suprafața unde urmează să fie amplasată piscina, apoi piscina este așezată folosind o macara și în final se realizează finisarea și amenajarea.
• În anumite cazuri, este posibilă utilizarea betonului ca material pentru construcția acestor bazine, dar nu foarte des.
• Se recomandă acoperirea piscinei în timpul sezonului in care nu va fi folosita.
• Dacă la momentul construcției spațiului în care va fi construită piscina nu a fost luată în considerare posibilitatea instalării unei piscine, ar trebui efectuat un studiu tehnic pentru a analiza caracteristicile podelei și a structurii verticale.
• Pentru a acoperi acest tip de bazin, în plus față de liner-ul PVC armat pot fi utilizate acoperiri tradiționale, cum ar fi gresie, faianță sau piatră, ceea ce este recomandat deoarece asigură o mai mare etanșeitate. Piscinele pe acoperiș sunt adesea acoperite și pe exterior, încorporând niște pereți de sticlă pentru a face piscina mai estetică.
• Construcția acestui tip de bazin este relativ scurtă. La 2 sau 3 zile de la începerea lucrării, piscina va fi gata de utilizare.