Skimmerul este un element de aspirație a murdăriei care este așezat pe pereții piscinei, lângă margini. Face parte din sistemul de filtrare a piscinei. Funcția sa este de a aspira și de a reține resturile care pot cădea la suprafață, precum și de a filtra apa de la suprafața piscinei.

Skimmerele sunt conectate la pompa de scurgere a piscinei. Atunci când aceasta este pusa în funcțiune și, în același timp, supapele de aspirație ale curățătorului și ale bazinului dezactivate, murdăria, insectele, ramurile și frunzele de copac care au căzut în bazin vor fi atrase de skimmer.

Tipurile de skimmer

Pe piața actuală puteți găsi diferite tipuri de skimmer:
• Skimmer de perete: situat pe pereții piscinei. Poate fi instalat atât în piscinele de beton, cât și în piscine prefabricate sau demontabile. Au o duză de aspirație în linia suprafeței apei. Skimmerul poate fi cu un capac circular, pătrat sau standard.
• Skimmer autonom: este un tip diferit de skimmer, un dispozitiv care se mișcă în jurul bazinului, ce nu necesită instalare și nici nu este conectat la pompa de evacuare.
• Skimmer de suprafață: este plasat cu un cârlig pe perete și plutește pe suprafața apei. Acesta este conectat la pompă.

Trebuie să instalăm skimmerul în funcție de dimensiunea piscinei. Cel mai recomandat este să instalați un skimmer pentru fiecare 25 de metri pătrați de piscină.
Pentru a vă asigura că piscina dvs. este complet curată, este necesar să aveți skimmere corespunzătoare dimensiunii piscinei dvs. și că acestea sunt în stare bună.

Dacă trebuie să înlocuiți skimmerul din piscina dvs. cu altul nou, nu ezitați să completați formularul nostru de ofertă online și vă vom oferi cea mai bună ofertă.