Piscinele prefabricate din poliester și fibre se deteriorează în timp. În funcție de calitatea vasului, de-a lungul anilor, vopseaua se poate decolora, crăpa sau poate apărea așa-numita osmoză pe sticlă.
Osmoza este principala boală a fibrelor și poliesterului și constă într-o îmbătrânire naturală a materialului din care este făcută piscina, ceea ce determină crearea de blistere pe toată suprafața învelișului piscinei și aceste blistere în același timp pot produce mici pori și generează mici perforații și scurgeri în sticla piscinei.

Osmoza in piscinele din poliester

Odată ce osmoza a apărut într-un bazin, procesul de reparare a acestuia este relativ complicat și depinde foarte mult de calitatea și grosimea fibrei și poliesterului cu care piscina a fost fabricată initial.
Soluția care este de obicei adoptată pentru a indeparta osmoza dintr-un bazin de poliester este de a șlefli întreaga suprafață a bazinului, de a realiza un strat de fibre și de a-l vopsi aplicând un strat de rășină Gelcoat . În acest fel osmoza este reparată.

Există încă două soluții care pot fi aplicate pentru a pune capăt problemei de osmoză care ar fi următoarele:

• Acoperiți întreaga suprafață a piscinei cu gresie . Problema cu această soluție este că aceasta nu este un material care să se alinieze bine cu poliesterul și fibra, așa că se poate ca în curând plăcile să înceapă să se curățească sau să se spargă și va trebui să cimentați și să interveniti mereu in a reconditiona piscina.
• Acoperiți piscina cu un tip de liner sau căptușeală compatibilă cu fibra . Această soluție este puțin mai scumpă decât cele anterioare, dar va înlătura boala de osmoză și va obține o impermeabilizare și o etanșeitate perfectă .

Dacă piscina dvs. suferă de osmoză, nu ezitați să ne contactați și vă vom oferi cea mai bună soluție.