Când o piscină pierde apa într-o măsură mai mare sau mai mică, este indicat să rezolvi problema cât mai curând posibil. Odata cu trecerea timpul, reparatia va fi atat mai dificila , cat si mai costisitoare.

O piscină poate pierde apă din mai multe motive ,insa principalele ar fi:

• pierde apa prin orice element al bazinului din sistemul hidraulic.
• pierde apă prin vasul piscinei.

În primul caz, soluția este relativ simplă, deoarece piscina pierde apa din cauza unor accesorii pentru piscină, cum ar fi conducte, skimmerse sau din cauza unei defecțiuni a pompei sau a filtrului.
În aceste cazuri pierderile nu sunt foarte importante deorece piscina pierde de obicei câțiva centimetri de apă și se stabilizează la un moment dat. In cazul in care pierderea se datorează țevilor, lucrările de efectuat sunt mai complicate, deoarece podeaua trebuie ridicată. Pentru a remedia aceste scurgeri de apă va fi suficient să reparați sau să înlocuiți elementul care cauzează problema.

Dacă s-au efectuat teste de presiune corespunzătoare și se exclude că piscina pierde din cauza oricăruia dintre elementele menționate mai sus, se estimează că piscina pierde din cauza vasului. În aceste cazuri, piscina pierde de obicei mai multă apă, poate chiar să se golească.
Pierderile de apă din vasul piscinei se pot datora din diferite motive. Mai jos detaliem cele mai frecvente:

Metode de impermeabilizare a piscinei

Odată ce știm că soluția pentru a pune capăt problemelor pierderii de apă este impermeabilizarea piscinei , lucrarea se poate face în mai multe moduri și cu diferite materiale. Cele mai frecvente trei metode pentru impermeabilizarea unei piscine sunt următoarele:

1. Impermeabilizarea piscinei cu liner PVC armat
2. Impermeabilizarea piscinei cu mozaic
3. Impermeabilizarea piscinei cu gresie