Sistemele de iluminare pentru piscină adaugă o notă de estetică care se potriveste pentru: utilizarea noctura a piscinei, în cazul în care aveți o piscină interioară și nu aveți o iluminare bună, sau, pur si simplu, din motive de securitate, pentru a împiedica pe cineva să cadă în ea noaptea.
Pentru a vă lumina piscina, trebuie să cumpărați becuri/ spoturi luminoase care să permită luminarea suprafeței apei și marginilor bazinului.

Echipamente de iluminare piscină

Există diferite tipuri de becuri și proiectoare pentru piscine.
• Proiectoare cu halogen: sunt cele mai tradiționale, existand o gama variata. Dezavantajul lor principal : consumă mai multă energie electrică decât LED-urile.
• Proiectoare LED: au un consum redus și pot fi instalate în piscinile ingropate și demontate fără mari dificultăți. Există reflectoare LED cu o singură culoare, dar și colorate.
• Lămpile cu LED-uri plutitoare: sunt portabile și cu baterie, plutesc pe apă. Este cea mai confortabilă opțiune dacă nu doriți să faceți o instalație.

Unde sunt amplasate luminile piscinei?

Becurile din piscină pot fi încorporate în peretele piscinei sau suprapuse cu șuruburi, în funcție de tipul becului. Exista lămpile plutitoare care nu au nevoie de niciun tip de instalație. Apoi sunt și becurile care sunt conectate la supapa de retur.

De ce să-ți luminezi piscina?

Pentru siguranță, pentru lipsa de vizibilitate noaptea și, mai ales, pentru estetică. Piscinele luminate cu lumini colorate sau chiar alb, sunt pur și simplu spectaculoase.