Piscinele comunitare sunt acele piscine care nu sunt destinate uzului privat, dar sunt utilizate de mai mulți proprietari. În general, acestea aparțin de obicei unei comunități de proprietari, unei urbanizări sau a unei zone definite de case de oraș care împart piscina.
Aceste piscine sunt supuse unor reglementări în conformitate cu comunitatea autonomă din care fac parte.
Pentru a fi construite este necesar să se efectueze 2 ședințe cu vot, una pentru a expune ideea și alta pentru aprobarea bugetului și începerea lucrărilor.
Dimensiunile pot fi variabile și sunt de obicei alese în funcție de numărul de proprietari, astfel încât piscina poate avea orice formă sau particularitate.
Construirea unei piscine în comunitatea dvs. va oferi locuinței o valoare mai mare, cu mult mai mult decât taxa pe care vi se va cere să o plătiți pentru construcția acesteia, motiv pentru care noi , FinestPool, vă recomandăm să incurajati construcția unei piscine în comunitatea dvs. dacă vă puteți permite acest lucru din punct de vedere financiar.
• Bazinul acestui tip de piscină este de obicei din beton , deși, de câțiva ani , multe comunități au optat pentru a-l face din oțel acoperit cu liner PVC armat, deoarece această opțiune este mai rapidă și mai ieftină.
• In comunități foarte mici sau urbanizări cu puține case, s-ar putea alege o piscină din blocuri de polistiren, dar dimensiunea maximă ar fi de aproximativ 10x4 metri.
• Bazinele comunitare pot fi acoperite cu gresie sau liner PVC armat. Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale.
• Sistemul de purificare poate fi cel normal cu clor sau puteți opta pentru un clorificator de sare recomandat dacă piscina urmeaza să fie folosită si de copii.
• Pentru a incepe lucrările, mai întâi trebuie organizată o ședință cu membrii comunitatii pentru a prezenta lucrarea, iar câteva zile mai târziu, alta pentru a prezenta bugetele. Odată ce s-a luat un vot și decizia a fost favorabilă, consiliul decide începerea lucrărilor.
• Aceste bazine necesită, de obicei, un serviciu de întreținere, care poate fi efectuat de un angajat al comunității, cum ar fi grădinarul sau portarul sau o companie externă specializată în întreținerea bazinului.
• Piscinele comunitare trebuie să fie construite în conformitate cu reglementările actuale ale comunității autonome unde este amplasata piscina.
• Aceste piscine trebuie să fie însoțite de o „zonă de odihnă” unde utilizatorii piscinei pot sta atunci când părăsesc piscina sau înainte de a intra în ea.
• Piscinele comunitare pot avea o zonă de înot pentru copii sau o altă piscină mică separată , pentru a evita posibilele accidente sau înecarea în piscina pentru adulți, deci ideal este să construiți doua bazine : un bazin separat pentru copii și unul pentru publicul larg.