Un spa este una sau mai multe piscine care sunt de obicei utilizate pentru relaxare sau pentru tratamente de sănătate care utilizează apă . Un spa poate conține bazine, jacuzzi, căzi cu hidromasaj sau jeturi sub presiune, în funcție de tip și dimensiune.

Astăzi, spa-urile au devenit un reper atunci când vine vorba de relaxare și sănătate. Acest tip de piscină devine din ce în ce mai frecventă în hoteluri, spa sau spații comune de apartamente. În mod normal, utilizatorii de spa încearcă să se recupereze de la stresul de zi cu zi sau probleme, obținând o stare de relaxare și bunăstare totală. Conceptul fizic de spa diferă de cel al jacuzziului, deoarece spa-urile sunt bazine mai mari care, de obicei, au jeturi sub presiune și sunt împărțite în mai multe zone de hidromasaj. Există tipuri diferite de spa , de la piscine mici pentru uz privat, la spa-uri gigantice, care sunt alcătuite din mai multe bazine.

Putem împărți spa-urile în două tipuri în funcție de sistem de construcție și de alte două tipuri în funcție de utilizare.
Dacă vorbim despre sisteme de construcții, spa-urile pot fi construite sau prefabricate .
Dacă dorim să împărțim tipurile de spa-uri în funcție de utilizatorul care îl va folosi, le putem împărți în spa-uri de uz privat sau spa-uri de utilizare publică .
În ultimii ani, a apărut un nou tip de Spa care merită o recunoaștere specială: The Swim Spa . Aceste bazine includ un sistem de înot contra-curent și au suficient spațiu pentru a desfășura activități de înot, hidroterapie sau aquagym.
Pentru alte produse, informatii si sfaturi legate de lumea wellness sunt spa-uri, bazine de hidromasaj, saune, flotariuri sau băi nu ezitati sa ne contactati.

Spațiile cu dimensiuni mari pot avea zone diferite pentru a desfășura activități diferite în cadrul aceluiași bazin, ceea ce se numește un circuit de apă unde poate exista o zonă cu jet, una cu fluxuri, alta cu șezlonguri etc.
Pot fi ridicate, semi-îngropate sau îngropate complet . Acesta va depinde de ceea ce preferi și de mediul în care va fi construit sau instalat.
Pot avea forma și designul dorit , deși pentru asta trebuie să alegeți un spa de lucru. Pentru spa-urile prefabricate ar trebui să se conformeze modelelor disponibile pe piață (în Piscinazos le avem pe toate).
Acestea pot fi construite sau instalate atât în interiorul casei, cât și în exterior , deși în cazul prefabricatului, modelul va varia în funcție de spațiul în care urmează să fie instalat.
Spa-urile ajută la combaterea condițiilor sistemului respirator, la ameliorarea stresului și la stimularea sistemului imunitar , ceea ce le face foarte recomandate pentru problemele de sănătate.
Sistemul de purificare poate fi ca orice piscină, poate fi clor, sare sau biologic .
În spa-uril din beton, nu există nicio problemă în a-l construi pentru cupluri (minim), dar si pentru grupuri de persoane, pe cand în spa-urile prefabricate, numărul maxim de persoane care poate fi în spa este de obicei de 2, deși există unele modele care permit până la 6 persoane să se bucure de spa. simultan.